Laks med ærter, asparges og krydret mayonnaise
SPONSORERET indhold

Laks med ærter, asparges og krydret mayonnaise

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
16. mar. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
2 stk. (ca. 300 g i alt) laks
½ spsk olie
1 bdt (250 g) grønne asparges
1 spsk olivenolie
200 g grønne ærter
1 spsk citronsaft
salt og peber
Krydret mayonnaise:
100 g mayonnaise
1 spsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 fed hvidløg (kan udelades) evt. wasabi eller peberrod
Tilbehør:
brød, kartofler eller pasta

  1. Start med mayonnaisen: rør mayonnaise sammen med citronsaft og sennep og smag til med knust hvidløg, salt og peber og evt. lidt wasabi eller fintrevet peberrod.
  2. Læg laksestykkerne med skindsiden nedad på en varm pande med olie og lad dem stege ved middel varme ca. 6-8 min.
  3. Krydr med salt og peber og lad dem få 1-2 min. på kødsiden.
  4. Skær/knæk den træede ende af aspargesene og skyl dem i koldt vand.
  5. Sauter dem i en gryde med olie ca. 4 min. og tilsæt ærter.
  6. Varm det igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
  7. Anret grønsager og laks på tallerkener og læg en skefuld mayonnaise på hver. Server med brød.