Opskrift på Teriyaki-laks
SPONSORERET indhold

Laks med teriyaki og aspargessalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lav lækker ovnbagt laks med teriyaki sovs og lime - her får du opskriften på ovnbagte laksefiletter med teriyakisovs og mandelflager på toppen.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
22. maj. 2017 | Opskrift | Hendes Verden
Teriyaki-laks til 4 personer | Total: 30 min

Ingredienser

500-600 g laksefilet i 4 portionsstykker
3 spsk. teriyakisauce eller sojasauce
2 spsk. limesaft
1 spsk. olie
50 mandelflager
evt. finthakket rød chili
salt, peber

Aspargessalat:
250 g grønne asparges
½ blomkål
3 gulerødder
4-5 forårsløg

Dressing:
3 spsk. limesaft
2 spsk. olie, gerne nøddeolie
2 spsk. fiskesauce
salt

Pynt: frisk koriander

Tilbehør: kogte ris, f.eks. jasminris

Sådan laver du ovnbagt laks me teriyaki

1. Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad. Pisk teriyakisauce, limesaft og olie sammen. Dryp det over laksen. Drys med mandler og evt. chili. Krydr med lidt salt og peber. Stil fadet i ovnen ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 15 min.

SE MERE: Krydret laks i ovn


2. Skær eller bræk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i stykker a 2-3 cm. Kog dem op i letsaltet vand i 2 min. Afdryp og afkøl dem i en si. Skær blomkålen i meget små buketter. Skær gulerødderne i tændstiktynde stænger. Snit forårsløgene. Kom grøntsagerne i en skål. Pisk ingredienserne til dressingen
sammen, og vend den i. Pynt evt. med koriander.

PRØV OGSÅ: Lakselasagne


3. Server salaten til laksen.

Anbefalet til dig