Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
750 g laksefilet
500 g lyssej- eller torskefilet
2-3 tsk groft salt
1 løg (finthakket)
100 g rasp (eller mel)
2-3 æg
ca. ½ liter fløde eller mælk
salt og peber
smør og olie til stegning
- Hak de to slags fisk groft i en foodprocessor, eller bed fiskehandleren om at hakke dem. Rør det hakkede fisk sejt med salt og rør løg og rasp i. Tilsæt først æg- gene og derefter væsk- en lidt ad gangen. Krydr med rigeligt friskkværnet peber og sæt farsen i køleskabet i 30 min.
- Tænd ovnen på 180 grader og varm en pande med smør og olie. Form farsen til frikadeller (dyp skeen i et glas koldt vand hver gang) og brun dem på panden ved god varme et par min. på hver side.
- Flyt dem over på en bageplade med bagepapir, og gentag med resten af farsen. Bag frikadellerne i ovnen ca. 8 min. – til de er gennemvarme.
- Tag dem ud og lad dem afkøle. Læg dem på en metal- eller plastbakke, dæk med frysefilm, og frys dem. Pak de frosne frikadeller i fryseposer, så er det nemt at tage det ønskede antal op.
- Lad de frosne frikadeller tø op natten over i køleskabet. Nyd dem kolde i madpakken, eller varm dem igennem på en pande med lidt smør eller i ovnen.