Laksefrikadeller
SPONSORERET indhold

Laksefrikadeller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Steg en stor portion gode fiskefrikadeller, så har du både til madpakker og aftensmad.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
03. mar. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 36 frikadeller)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
750 g laksefilet
500 g lyssej- eller torskefilet
2-3 tsk groft salt
1 løg (finthakket)
100 g rasp (eller mel)
2-3 æg
ca. ½ liter fløde eller mælk
salt og peber
smør og olie til stegning

  1. Hak de to slags fisk groft i en foodprocessor, eller bed fiskehandleren om at hakke dem. Rør det hakkede fisk sejt med salt og rør løg og rasp i. Tilsæt først æg- gene og derefter væsk- en lidt ad gangen. Krydr med rigeligt friskkværnet peber og sæt farsen i køleskabet i 30 min.
  2. Tænd ovnen på 180 grader og varm en pande med smør og olie. Form farsen til frikadeller (dyp skeen i et glas koldt vand hver gang) og brun dem på panden ved god varme et par min. på hver side.
  3. Flyt dem over på en bageplade med bagepapir, og gentag med resten af farsen. Bag frikadellerne i ovnen ca. 8 min. – til de er gennemvarme.
  4. Tag dem ud og lad dem afkøle. Læg dem på en metal- eller plastbakke, dæk med frysefilm, og frys dem. Pak de frosne frikadeller i fryseposer, så er det nemt at tage det ønskede antal op.
  5. Lad de frosne frikadeller tø op natten over i køleskabet. Nyd dem kolde i madpakken, eller varm dem igennem på en pande med lidt smør eller i ovnen.