Lammegryde
Foto: Maria Warnke Nørregaard
fit living

Lammegryde

Lam, peberfrugt & artiskok

Del på

Alt i én gryde.

Af Vibeke Lehn 26.feb.2016 Mad

4

400-500 g lammekød (bov)
1 spsk olie
1 tsk spidskommen
salt, peber
3 løg i tykke både
2 fed hakket hvidløg
2-3 udkernede, groftskårne peberfrugter
1 lille ubehandlet citron i tern
3-4 dl grønsagsbouillon
1 tsk honning
1 glas velafdryppede, grillede artiskokhjerter
persille

400 g fuldkornsbaguette

Sådan gør du: Skær kødet i lidt store tern. Varm olien i en stor pande med spidskommen. Brun kødet heri på alle sider, drys salt og peber på, og tilsæt løg, hvidløg, peberfrugter og citronstykker. Lad det hele tage farve, inden du tilsætter bouillon og honning. Lad retten snurre i ca. 15 minutter. Vend artiskokhjerterne i til sidst, varm retten igennem, og smag til med yderligere krydderier. Server med persille og lun baguette.  

Energi pr. person: 580 kcal, fedt 30%, protein 24%, kulhydrat 46%

Del på
Kommentarer (0)
Henter...