Opskrift på lammeculotte med grov oliven-tapanade
SPONSORERET indhold

Lammeculotte med grov oliven-tapanade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lam er traditionel, dansk forårsmad, men her med middelhavsinspireret tilbehør, der klæder det møre kød på bedste vis.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
17. maj. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

2 lammeculotter af ca. 500-600 g pr stk.
1 spsk olivenolie
1-2 kviste rosmarin
2 fed hvidløg, grofthakket
salt og peber
1-2 aubergine
1-2 grønne squash
lidt salt
olivenolie til grillstegning 
peber eller knust tørret chili
½ tsk revet citronskal
lidt citronsaft
salt og peber
150 g sorte oliven
2 spsk finthakket rødløg
1 fed finthakket hvidløg
2 spsk olivenolie
2 spsk hakket persille

Sådan laver du lammeculotte

Tilbehør: kogte nye kartofler.
Rids fedtet på culotten på kryds og tværs med en skarp kniv. Brun kødet godt på alle sider i olivenolie på en pande. Kom lammeculotterne i et ovnfast fad og krydr med rosmarin, hvidløg, salt og peber. Steg kødet ca. 30 min ved 200 grader og lad det trække 15 min før udskæring.

Skær aubergine i ½ cm tykke skiver og skær squash i grove stykker. Læg aubergineskiverne på et fad eller tallerken og drys dem med lidt salt og lad dem trække 30 min. Læg auberginestykkerne på et rent og tørt viskestykke og dup dem fri for væske. Pensel dem med lidt olivenolie og grill eller pandesteg dem nogle min på hver side. Krydr med peber eller lidt tørret knust chili. Grill eller pandesteg herefter squashstykkerne og krydr med revet citronskal, citronsaft, salt og peber.

Udsten og hak de sorte oliven. Bland sorte oliven sammen med rødløg, hvidløg, olivenolie og hakket persille, så det bliver til en grov tapenade.

Skær skiver af lammekød og server det med aubergine, squash og en skefuld grov oliventapanade.

PRØV OGSÅ: Ovenbagt lammeculotte med grønt og yoghurt-dip