'
Lammefrikadeller med mynre
Foto: Tine Brok Hansen | Frikadeller af hakket lammekød, krydret med mynte. Mums!
fit living

Lammefrikadeller

Lammefrikadeller med mynte

Skønne frikadeller lavet på hakket lammekød og mynte.

Af Sandra Pugliese 05.apr.2017 Mad

1 TIME 20 MIN.

Lammefrikadeller til 4 personer

400 g hakket lammekød
100 g pastinak, anden rodfrugt eller gulerod, skrællet vægt
2 håndfulde kraftigt smagende mynte
2 skalotteløg, ca. 40 g skrællet vægt
2 fed hvidløg
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 stort æg
60 g pecorino
1 usprøjtet citron
1½ tsk himalayasalt
friskkværnet hvid peber
ekstra jomfruolivenolie eller kokosolie til stegning

Sådan laver du lammefrikadeller

1. Skræl pastinakkerne, og riv dem groft, gerne på en foodprocessor. Skyl og slyng mynten, og finthak den. Husk at bruge både blade og stængler.

2. Finthak også løg og hvidløg. Bland kød med pastinak, mynte, løg, hvidløg, tomatpuré, æg, fintrevet ost, fintrevet citronskal, salt og godt med peber.

 PRØV OGSÅ: Grillet avocadosandwich & green smoothie

3. Lad farsen hvile en times tid på køl. Form den derefter til frikadeller, og steg dem for jævn varme i 5-7 minutter på hver side, alt efter hvor store du har lavet dem.

Henter...