SPONSORERET indhold
Lammefrikadeller med rødbede, fladbrød og grønt
Saftige og sødmefulde lammedeller serveret med lune fladbrød og forskelligt grønt. Supernemt og superlækkert.
4 |
Total: 30 min
Ingredienser
Lammefrikadeller:
400-500 g hakket lammekød
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk bredbladet persille, finthakket
ca. 100 rødbede, fintrevet
salt og peber.
Fladbrød og grønt:
1 pakke fladbrød fra grønthandleren, alternativt tortillas
ca. 4-5 mellemstore tomater
1 lille glas sorte oliven i skiver
1 rød peber i skiver
ca. 100 g fårefeta eller alm. feta
bredbladet persille
evt. sprøde salatblade, f.eks Iceberg
evt. yoghurt, citronsaft og spidskommen.
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader og bland ingredienserne til lammedellerne, krydr med salt og peber. Lad kødet stå, mens du gør grøntsagerne klar og skærer dem ud. Pak brødene ind i folie.
- Form kødet til aflange frikadeller, og læg dem i et ildfast fad med bagepapir og pensl med olie. Steg dellerne i ovnen i ti min, læg pakken med brødene ind de sidste minutter.
- Server de varme brød med lammedellerne, masser af grønt, feta og oliven og evt. en enkel dressing af yoghurt naturel med citronsaft, salt og knust spidskommen efter smag.