Lammekebab med hvidløgssvampe og mos af nye kartofler
Delikat lam, der også er god på grill.
Ingredienser
500 g lammesmåkød
2 spsk frisk rosmarin, hakket
1 spsk olivenolie
salt
sort peber
600 g kartofler
2 stilke mynte
50 g smør
4 stilke persille
4 fed hvidløg
200 g svampe
2 spsk olivenolie.
Tilbehør: citron.
Sådan laver du lammekebab
Mariner lammet med rosmarin, 1 spsk olivenolie, salt og peber. Sæt det på fire grillspyd.
Vask og skrub kartoflerne og kog dem sammen med stilkene fra mynten, indtil kartoflerne er møre.
Hæld vandet fra og fjern myntestilkene. Hak persillen groft og skær smørret i tern.
Stamp kartoflerne med et piskeris og rør det godt sammen med persille og smør og smag til med salt og peber.
Steg hvidløg og svampene hårdt af i olivenolie i ca. 5 minr og grill kødet imens på en varm gril i ca. 5 min.
Anret kødet med kartofler, svampe og servér med citron.