Lammekølle med tomat-squashfad
SPONSORERET indhold

Lammekølle med tomat-squashfad

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Frisk og lækker hovedret.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
13. sep. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4-6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Stege/bagetid: ca. 1 time og 30 min.
Fryse-egnet
1 lammekølle (uden nøgleben)
salt og friskkværnet peber
1 kg kartofler (både)
ca. 10 stilke frisk timian
1 dl olivenolie
250 g skalotteløg (skiver)
2-3 spsk vineddike
10 tomater (skiver)
2 små faste squash (skiver)
Drys:
frisk basilikum

  1. Krydr lammekøllen med salt og peber og brun den i ovnen i ca. 15 min. ved 250 grader. Skru ned til 175 grader og steg i ca. 1 time, hvis den skal være rosa og ca. 15 min. mere, hvis den skal gennemsteges.
  2. Lad stegen hvile i mindst 20 min., før den skæres i skiver.
  3. Kartofler: Bland kartoflerne i en bradepande (med bagepapir) med timian og halvdelen af olien. Bag med lammekøllen ved varmluft de sidste 30 min. af stegens stegetid.
  4. Skru ovnen op til 225 grader, når stegen er taget ud og bag kartoflerne yderligere 10-15 min., til de er gyldne.
  5. Tomat-squashfad: Steg skalotteløg i resten af olien, til de er klare. Tilsæt eddike og krydr med salt og peber. Læg løgene i bunden af et ovnfast fad og ovenpå skiftevis tomat- og squashskiver i et jævnt lag. Dæk det til og bag i ca. 30 min. ved 200 grader.
  6. Tomat-squashfadet kan nydes varmt, lunt eller koldt sammen med et drys basilikum. Servér skiver af kød med ovnbagte kartofler og tomatfad.