Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Stege/bagetid: ca. 1 time og 30 min.
Fryse-egnet
1 lammekølle (uden nøgleben)
salt og friskkværnet peber
1 kg kartofler (både)
ca. 10 stilke frisk timian
1 dl olivenolie
250 g skalotteløg (skiver)
2-3 spsk vineddike
10 tomater (skiver)
2 små faste squash (skiver)
Drys:
frisk basilikum
- Krydr lammekøllen med salt og peber og brun den i ovnen i ca. 15 min. ved 250 grader. Skru ned til 175 grader og steg i ca. 1 time, hvis den skal være rosa og ca. 15 min. mere, hvis den skal gennemsteges.
- Lad stegen hvile i mindst 20 min., før den skæres i skiver.
- Kartofler: Bland kartoflerne i en bradepande (med bagepapir) med timian og halvdelen af olien. Bag med lammekøllen ved varmluft de sidste 30 min. af stegens stegetid.
- Skru ovnen op til 225 grader, når stegen er taget ud og bag kartoflerne yderligere 10-15 min., til de er gyldne.
- Tomat-squashfad: Steg skalotteløg i resten af olien, til de er klare. Tilsæt eddike og krydr med salt og peber. Læg løgene i bunden af et ovnfast fad og ovenpå skiftevis tomat- og squashskiver i et jævnt lag. Dæk det til og bag i ca. 30 min. ved 200 grader.
- Tomat-squashfadet kan nydes varmt, lunt eller koldt sammen med et drys basilikum. Servér skiver af kød med ovnbagte kartofler og tomatfad.