Lammemørbrad
SPONSORERET indhold

Opskrift: Lammemørbrad med grillede asparges og sauce verde

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Står den på forkælelse af smagsløgene, så prøv denne opskrift på lammemørbrad med grillede asparges og sauce verde.

Foto: Line Thit Klein
20. maj. 2016 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Af Pernille Skjødt

Lam:
2-3 lammemørbrad
evt. mynte eller persille, hakket

Sauce verde:
2-3 fed hvidløg
1 spsk kapers
8-9 cornichoner
lidt frisk mynte, ca. 5-6 blade
1 lille bundt bredbladet persille
1½ tsk dijonsennep
1 spsk eddike, f.eks. æbleeddike
3 spsk olivenolie
salt og peber

Grillet asparges:
1-2 bundt grønne asparges
olivenolie
lidt citronskal, revet

Sådan laver du lammemørbrad

  1. Fjern den lille sene fra lammemørbraden.
  2. Brun mørbraden på en pande med olivenolie kort tid ved høj varme.
  3. Skru ned, og steg den 4 minutter på den ene side, og 4 minutter på den anden side (eller læg det brunede lammekød i et ovnfast fad, og steg det ca. 12 minutter ved 200 grader).

    Tag det ud, og lad det trække 5-10 minutter.
  4. Tilsæt salt, peber og evt. lidt hakket mynte eller persille.


Sådan laver du hjemmelavet sauce verde:

  1. Pil og hak hvidløg fint.
  2. Hak også kapers, cornichoner og persille og mynte fint.
  3. Rør dijonsennep med hvidløg, eddike og olivenolie.
  4. Tilsæt kapers, cornichon, persille og mynte, og krydr med salt og peber.

Sådan laver du grillet asparges

  1. Knæk den træede bund af aspargesene, og kasser dem.
  2. Pensl aspargesene med lidt olivenolie, og grill dem i 2-3 ­minutter.
  3. Krydr med salt, ­peber og revet citronskal.Anret et fad med grillet asparges, og kom salsa verde henover.
  4. Server skiver af lammemørbrad med grillede asparges og salsa verde.
  5. Server eventuelt brød til eller en salat.

Tip:
Hvis du ikke har en grillpande, kan du ­pandestege ­aspargesene 2 ­minutter ved høj varme i stedet.