Ingredienser
Arbejdstid: ca. 1 time
Stege-/hviletid: 1 time og 15 min.
Kødet er fryse-egnet
1 lammeryg på ben (ca. 2-2½ kg)
salt og friskkværnet peber
pommes Anna: (også kaldet Anna-kartofler)
800 g kartofler (skrællede)
1 lille løg (finthakket)
salt og friskkværnet peber
50 g smør (smeltet)
Tilbehør:
500 g jordskokker (skrubbede, i både)
1 spsk olivenolie
2-3 fed hvidløg (knust)
1 citron (saft)
500 g frisk spinat (eller 4-5 kugler hel frossen spinat)
1 citron (i både)
- Lammeryg: Rids lammeryggens fedtlag i rudemønster. Gnid kødet med salt og peber og læg det i en bradepande. Brun kødet i en 200 grader varm ovn i 15 min.
- Skru ovnen ned til 150 grader og steg videre i ca. 45 min.
- Brug stegetermometer. Centrumtemperaturen skal være ca. 60 grader, når kødet skal være rosa. Lad stegen hvile 15 min.
- Skær kødet fra rygbenet og ud langs ribbenene på hver side af rygbenet. Skær kødet i skiver.
- Pommes Anna: Skær kartoflerne i 1 mm tykke skiver. Smør 4 små tærteforme eller portionskokotter med smør. Læg kartoffelskiverne taglagt rundt i formene i et ævnt lag, drys med lidt finthakket løg, krydr med salt og peber og dryp med lidt smør. Læg et lag kartofler ovenpå, og gentag 6-7 gange.
- Sæt formene i en 200 grader varm ovn og bag ca. 40 min., til kartoflerne er møre.
- Tilbehør: Varm olie i en gryde og steg jordskokkerne ved god varme med hvidløg nogle minutter. Krydr med salt og peber, tilsæt citronsaft og læg låg på gryden. Lad det koge i ca. 5 min. Tilsæt spinaten, og damp den et par minutter, til den er faldet sammen og jordskokkerne er tilpas møre, men har bid.
- Servér skiver af lammekød med jordskokker, spinat, pommes Anna og evt. citron.