Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: ca. 2 timer
Fryse-egnet
4 lammeskanke
lidt olivenolie
salt og friskkværnet peber
500 g løg (både)
4-5 laurbærblade
5-6 kviste rosmarin
2 1⁄2 dl hvidvin + 2 1⁄2 dl vand
Tomat-artiskok tilbehør:
6 tomater (tern)
200 g syltede artiskokker i olie (drænet vægt)
ca. 1 spsk balsamico (el. rødvinseddike)
50 g hele mandler (ristede)
Tilbehør:
Bredbladet persille og evt. brød
- Gnid lammeskankene i olie og krydr med salt og peber. Læg dem i en bradepande og brun dem ca. 15 min. i en 225 grader varm ovn.
- Sæt skankene med benene opad i bradepande sammen med løg, laurbærblade og rosmarin. Hæld hvidvin og vand i bunden. Dæk til med sølvpapir og steg skankene ca. 1 1⁄2 time ved 175 grader.
- Tomat-artiskok:
Steg tomaterne i 5 min. ved god varme i en gryde, og krydr med eddike, salt og peber. Tilsæt artiskokkerne, sluk for varmen, læg låg på og lad tilbehøret bliver varmet igennem i 5-10 min. - Anret kødet med grønsager, drys med mandler og persille og servér brød til.