Landkylling i Riesling med bønner og spelt
Retten er supernem og kræver kun én gryde. De små som store vil elske den cremede og aromatiske sauce, som er mild og lækker. Riv frisk citronskal hen over retten lige inden servering som et skønt pift. Rigtig comfort food til de kølige efterårsdage.
Ingredienser
1 stor kylling af den bedste kvalitet
olivenolie
salt og peber
2 løg, skåret i fine tern
4 kålpølser, skåret i tykke stykker
250 g blandede svampe, skåret i kvarter
4 fed hvidløg, hakkede
500 ml riesling
250 ml piskefløde
6 laurbærblade
4 dl speltkerner, kogte
4 dl hvide bønner, kogte
persille, hakket
Sådan gør du
Del kyllingen i 8 stykker. Brun den i olivenolie i en varm stegegryde, og krydr med salt og peber. Fjern fra gryden. Svits løg og kålpølserne, til de får en flot gylden farve. Tag det op af gryden, og svits nu svampene, til de også er flot gyldne. Tilsæt hvidløg, og lad svitse i 30 sekunder. Kom kylling, kålpølser og løg tilbage i gryden.
Hæld vin over kyllingen, og tilsæt laurbærblade. Lad retten simre i 15-20 minutter under låg. Tilsæt spelt, bønner og fløde ,og lad det simre i 10 minutter. Kom fyldet i et serveringsfag, og læg kyllingen hen over. Drys med hakket persille. Server retten med ris, pasta eller groft brød
Tip
Stil bønnerne til udblødning natten før, de skal koges. Du kan også sagtens bruge du puy-linser eller quinoa, som ikke kræver at blive udblødt først.