Langtidsstegt lammebov med rosmarin
SPONSORERET indhold

Langtidsstegt lammebov med rosmarin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Langtidsstegt lammekød passer sig selv i ovnen og bliver fantastisk mørt! Det kan ikke gå galt.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
06. feb. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

3-4 fed hvidløg
3 rødløg
1 fennikel
1 lammebov af ca 1,8 kg (bovbladet er fjernet, og kødet bundet med lidt kødsnor)
2-3 kviste rosmarin ½
citron skåret i både
Tilbehør: forskellige salater f.eks. kålsalat og bagte rødbeder og kartofler.

Sådan gør du:

  1. Knus hvidløgene let med skallen på. Pil og skær rødløgene i både, og skær fennikel i grove tern. Kom løg og fennikel i et ovnfast fad eller en stegeso.
  2. Læg kødet ovenpå, og krydr med salt, friskkværnet peber, hvidløg og plukket rosmarin. Tilsæt vand, så det dækker halvt op omkring kødet.
  3. Sæt kødet i ovnen 2½- 3 timer ved 140-150 grader. Hæld lidt af væske fra bunden af fadet over kødet undervejs i stegningen.
  4. Lad kødet hvile 15 min før udskæring, og krydr med friskkværnet peber og lidt citronsaft.
  5. Skær skiver af den langtidsstegte lammebov, og servér med rødløg, fennikel fra bunden af fadet og lidt stegesky. Servér lammet med bagte rødbeder og kartofler med feta og mynte og sprød kålsalat.

Prøv den med: Bagte rødbeder og kartofler med feta og mynte