Langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler
SPONSORERET indhold

Langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Braiseret oksebov med øl og rosmarinkartofler er lækker simremad med masser af gode grønsager og krydderurter. Kødet skal simre i 1-3 timer og smager er stor.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
05. jan. 2016 | Opskrift | Hjemmet
Langtidsstegt oksebov til 4 personer

Ingredienser

Langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler

Arbejdstid: 1 time
Marinering: 12-24 timer
Koge/stegetid: 2½-3½ time


1 kg oksebov (uden ben)
25 g smør/olie
1 løg (fintsnittet)
1 fed hvidløg (fintsnittet)
2 gulerødder (skiver)
2 stilke blegselleri (skiver)
¼ l bouillon (eller vand)
sovsejævner
salt og peber


Marinade:
1 dl øl
1 skalotteløg (fintsnittet)
2 fed hvidløg (fintsnittede)
1 spsk soja
1 tsk dijonsennep
salt og peber


Rosmarinkartofler:
1 kg kartofler (halve)
skal af 1 appelsin (usprøjtet, fintrevet)
2 spsk olie
frisk rosmarin, salt og peber

Sådan laver du langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler

1. Bland marinade-ingredienserne sammen og læg kødet i marinaden (f.eks. i en frysepose) og læg den i køleskabet i 12-24 timer.

2. Tag kødet op af marinaden og brun det i en stegegryde med smør og/ eller olie.

3. Tag kødet op og steg løgene 5 min. Tilsæt hvidløg og grønsager og steg 5 min. under omrøring.

4. Læg kødet tilbage i gryden og si marinaden over. Tilsæt bouillon og sæt gryden i ovnen ved 100 grader i ca. 3 timer.

5. Vask kartoflerne og vend dem sammen med appelsinskal, olivenolie, rosmarin, salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.

6. Tag kød og urter op og hold dem varme. Jævn sovsen, smag til med salt og peber og si den over i en varm sovsekande.

7. Skær kødet i skiver og anret med urter og kartofler.