Langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler
Foto: Thomas Hergaard | Langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler.
Hjemmet

Langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler

Langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler

Del på

Braiseret oksebov med øl og rosmarinkartofler er lækker simremad med masser af gode grønsager og krydderurter. Kødet skal simre i 1-3 timer og smager er stor.

Af Sandra Leigh Draznin 05.jan.2016 Mad

Langtidsstegt oksebov til 4 personer

Langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler

Arbejdstid: 1 time
Marinering: 12-24 timer
Koge/stegetid: 2½-3½ time


1 kg oksebov (uden ben)
25 g smør/olie
1 løg (fintsnittet)
1 fed hvidløg (fintsnittet)
2 gulerødder (skiver)
2 stilke blegselleri (skiver)
¼ l bouillon (eller vand)
sovsejævner
salt og peber


Marinade:
1 dl øl
1 skalotteløg (fintsnittet)
2 fed hvidløg (fintsnittede)
1 spsk soja
1 tsk dijonsennep
salt og peber


Rosmarinkartofler:
1 kg kartofler (halve)
skal af 1 appelsin (usprøjtet, fintrevet)
2 spsk olie
frisk rosmarin, salt og peber

Sådan laver du langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler

1. Bland marinade-ingredienserne sammen og læg kødet i marinaden (f.eks. i en frysepose) og læg den i køleskabet i 12-24 timer.

2. Tag kødet op af marinaden og brun det i en stegegryde med smør og/ eller olie.

3. Tag kødet op og steg løgene 5 min. Tilsæt hvidløg og grønsager og steg 5 min. under omrøring.

4. Læg kødet tilbage i gryden og si marinaden over. Tilsæt bouillon og sæt gryden i ovnen ved 100 grader i ca. 3 timer.

5. Vask kartoflerne og vend dem sammen med appelsinskal, olivenolie, rosmarin, salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.

6. Tag kød og urter op og hold dem varme. Jævn sovsen, smag til med salt og peber og si den over i en varm sovsekande.

7. Skær kødet i skiver og anret med urter og kartofler.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...