Lasagne med kød og grønt
Brug mange lasagneplader og spar lidt på fyldet imellem. Så sejler pladerne heller ikke i sovs. Det er god økonomi, og så smager det også bedst. Jeg har ikke glemt den hvide bechamelsovs, men bruger den ikke her.
Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Ovntid: ca. 30 min.
Fryse-egnet før bagning
400 g lasagneplader (brug frisk pasta)
Kødsovs:
3 tynde skiver bacon (skåret i tern)
2-3 spsk olivenolie
1 løg (hakket)
1 gulerod (revet)
2 fed hvidløg (hakkede)
250 g hakket oksekød
1 dåse flåede tomater
1 tsk oregano
salt og peber
Endvidere:
1 rød peberfrugt (i tynde skiver)
1 dl revet ost (parmesan er fint, men også dyrt, så en god dansk riveost er også velegnet)
100 g mozzarella (hele „bolde” smager bedst, men er også dyrest, så den revne mozzarella er fin)
- Svits bacon i olie i en gryde. Kom grønsagerne i og svits dem med, mens der røres. Tilsæt kødet, rør om og svits, til det har skiftet farve.
- i og tilsæt oregano, salt og peber. Lad kødsovsen småkoge i 20 min., rør af og til, så den ikke brænder på.
- Sammenlægning: Kom et tyndt lag kødsovs i bunden af et firkantet, ovnfast fad. Læg et lag pastaplader på, derefter et lag kødsovs, lidt revet ost og peberfrugtskiver. Fortsæt med lasagneplader, kødsovs, ost og peberfrugt.
- Læg tynde skiver eller revet mozzarella over og drys med revet ost. Dryp lidt olie over – det giver en sprød overflade. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min., eller til overfladen er sprød og gylden.