Hyldeblomstsaft
SPONSORERET indhold

Lav den bedste hyldeblomstsaft

Så er det nu! Hylden ersprunget ud flere steder og det er tid til at lave en ordentlig balje hyldeblomstsaft, som kan vare langt ind i efteråret.

Foto: Marte Kopperud
16. jun. 2015 | Opskrift | BoligLiv


Hyldeblomstsaft

Kan også bruges til lækker is - se opskriften her

(ca. 1,5 l)
20-30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g. sukker (evt. rørsukker)
1 l vand

1. Skyl og rens skærmene, og put dem i en stor gryde el.lign. beholder med låg.
2. Skyl citronerne, og skær dem i skiver. Læg citronerne i gryden.
3. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i kogende vand. Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden, og lad saften trække i køleskabet i 4 dage.
4. Si saften, og hæld den på rengjorte flasker.

TIP
Put hyldeblomstsaften i isterningeposer, og frys den, så kan du lynhurtigt lave et glas kold saftevand på de varme sommerdage.

TIP
Bland saften med danskvand og lav hjemmelavet 'hyldeblomstsodavand'.



► SE OGSÅ: Lav skøn mad med hyldeblomster og hyldebær
► SE OGSÅ: En hyldest til hyldeblomster: 4 skønne opskrifter
► SE OGSÅ:
5 søde sommeropskrifter med hyldeblomst


Anbefalet til dig