Opskrift på hyldebærsaft
SPONSORERET indhold

Lav din egen hyldebærsaft

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Varm hyldebærsaft er den perfekte drik på kolde efterårsdage. Se her, hvordan du selv nemt kan lave din egen saft.

Af: Bente Halkjær Jensen Foto: Kira Brandt
01. sep. 2020 | Opskrift | BoligLiv
ca. 1½ liter | Total: 30 min

Ingredienser

Hyldebærsaft (ca. 1½ liter) 


1 kg hyldebær 
150 g æbler 
4 dl vand 
ca. 600 g sukker 
saft af en halv citron 
eventuelt atamon 

Sådan laver du hyldebærsaft:

  1. Rib de skyllede hyldebær, og læg dem i en gryde.
  2. Skyl æblerne, skær dem i både, fjern kernehusene, og læg æblebådene i gryden sammen med hyldebærrene.
  3. Hæld vandet i gryden, og lad det koge, indtil hyldebærrene brister. Hæng det til afdrypning i en saftpose eller i et dørslag med et tyndt klæde i bunden.
  4. Mål, hvor meget saft der er, og hæld det i en gryde. Tilsæt sukkeret – du skal bruge 400 g sukker pr. liter saft. Tilsæt citronsaften, og giv saften et opkog.
  5. Skal saften gemmes, kan du med fordel skylle flaskerne i atamon. Hæld saften på flasker, og luk dem med det samme.

SE OGSÅ: Sådan laver du hyldebærsuppe

Anbefalet til dig