Limefromage med kokosflarn
SPONSORERET indhold

Limefromage med kokosflarn

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

30. jan. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

5 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
100 g sukker
1½ tsk. reven lime- eller
citronskal af usprøjtet frugt
¾ dl limesaft
¾ dl citronsaft
3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
3 dl piskefløde
Pynt:
evt. 1 dl piskefløde samt reven limeskal
Tilbehør:
kokosflarn (se herunder)
samt evt. lidt flødeskum
Kokusflarn
100 g kokosmel
100 g smør
1 æg
125 g sukker
1 spsk. hvedemel
1 lille tsk. bagepulver

  1. Sæt husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne lime- eller citronskal og limesaften.
  3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Lad den køle af, til den er fingervarm. Rør citronsaften i. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
  4. Pisk æggehvider og fløde stift hver for sig. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i. Hæld fromagen i en skål eller i små portionsglas, og stil den i køleskabet et par timer. Pynt med lime- eller citronskal og evt. flødeskum.
  5. Kokosflarn: Rør kokosmel med smeltet smør, og lad det stå. Pisk æg og sukker skummende. Vend det i kokosblandingen sammen med hvedemel og bagepulver. Sæt dejen i lidt flade klatter på bagepapir på en bageplade. Der skal være god afstand mellem kagerne, for de flyder meget ud. 2. Kagerne bages ved 175 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe, til de er gyldne. Du kan vælge at rulle de let afkølede, stadig bløde kager sammen til ruller eller bare køle kagerne helt af, som de er.