Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
„Kogetid“: 5 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
5 blade husblas
1 vaniljestang
1 usprøjtet lime
4 spsk sukker
2 dl mælk
2 dl piskefløde
2 dl græsk yoghurt 10 %
Pynt:
lime eller citronmelisse
- Udblød husblas i koldt vand.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Kom korn, fintrevet limeskal, sukker og mælk i en gryde og varm det langsomt op til lige under kogepunktet.
- Tag gryden af varmen, knug vandet af husblassen og smelt den i mælken.
- Tilsæt fløde og yoghurt og pisk det igennem. Smag til med limesaft og si cremen over i 6 kokotter eller forme.
- Stil dem i køleskab mindst 2 timer og gerne natten over.
- Dyp kokotterne i varmt vand og vend desserterne ud på tallerkner eller servér direkte i kokotterne.
- Pynt med lidt fintrevet limeskal eller citronmelisse og evt. lidt frisk frugt.