Linguine med blåmuslinger i hvidvin, dild og lime
SPONSORERET indhold

Linguine med blåmuslinger i hvidvin, dild og lime

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får du følelsen af at sidde på en fortovsrestaurant i Syden. Især med et køligt glas hvidvin til.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
14. jan. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

500 g pasta f.eks. linguine
salt, peber og olivenolie
1 kg blåmuslinger
1 skalotteløg
1 gulerod
2 fed hvidløg
4-5 dl hvidvin
1 dl piskefløde
½ bundt dild
1-2 lime skåret i både

Sådan laver du linguine med blåmuslinger:

Sæt vand over til pastaen, så det er færdigt samtidig med resten af retten. Kog pastaen i rigeligt vand med salt, til den er al dente. Hæld vandet fra, og krydr med salt, peber og olivenolie. Er pasten færdig før resten, kan du komme den i en sigte og hælde koldt vand over.

Skyl og skrub muslingerne med en køkkensvamp og fjern skægget – det trådlignende, som sidder på siden. Alle muslinger skal være lukkede. Det betyder, at de er levende. Giv de muslinger, der er let åbne, et lille slag på skallen. Hvis de lukker sig, er de levende. Alle åbne og tilskadekomne, knuste muslinger smides væk.

Pil løg og skræl gulerod, og skær dem i små stykker. Pil og hak hvidløg fint. Steg løg, gulerødder og hvidløg i olivenolie i en gryde ved svag varme i et par minutter, indtil de er let møre. Hæld hvidvin ved, bring det til kogepunktet, og tilsæt de rensede muslinger. Damp muslingerne under låg 4-5 minutter, til de er åbne og tilberedte. Muslinger, der ikke åbner sig under dampningen, kasseres.

Løft muslinger og urter op af gryden med en hulske, sigt muslingesaften, og kog den sammen med piskefløde, indtil suppen bliver cremet i konsistensen. Krydr suppen med salt, peber, lidt limesaft og dild. Tilsæt pastaen, og varm den hurtigt op i suppen, og vend med dampede muslinger. Server straks.

PRØV OGSÅ: Côte de boeuf med bernaise