SPONSORERET indhold
Linser med cremet fyld
Linser er delikate til kaffe og te. De består af en sprød skal af smørdej og et sødt cremefyld. Ofte laves cremen med vanilje, men den kan også smages til med f.eks. citron, kardemomme eller chokolade.
Ca. 8 stk.
Ingredienser
Arbejdstid: ca. 1 time
Hviletid: ca. 1 time
Koge/bagetid: ca. 25 min.
Dejen er fryse-egnet
Ingredienser:
Mørdej:
125 g smør
175 g hvedemel
1-2 tsk sukker
1 lille æg
Cremefyld:
1⁄2 stang vanilje
5 dl sødmælk
25 g sukker + lidt til drys
5 æggeblommer
25 g majsstivelse
Til pensling: 1 æg (sammenpisket)
- Mørdej:
Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det med mel, evt. i en foodprocessor. Kom sukker i og saml dejen med sammenpisket æg. Tryk dejen sammen uden at ælte den. Stil dejen i køleskabet i 1⁄2-1 time, før den skal rulles ud, så den ikke bliver for hård. - Creme med vanilje:
Flæk vaniljestangen og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Si cremen over i en skål. Drys cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Sæt den i køleskabet. - Linser:
Rul mørdejen ud og stik 6-8 cirkler ud med en diameter på 12 cm (skær evt. rundt om en kagetallerken eller lille skål). Læg dejstykkerne i linseforme eller i hullerne i en muffinpande. Kom 2-3 spsk kold creme i hver linse. Fold lidt af dejen ind over cremen og pensl kanten med sammenpisket æg. Rul resten af dejen ud og stik 8 cirkler ud med en diameter på 6 cm. Læg dem som låg på toppen af kagerne og tryk dem lidt til i kanterne. Sæt kagerne i en 200 grader varm ovn og bag 5 min. Bag videre ca. 15 min. ved 175 grader, til kagerne er gennembagte. Afkøl på bagerist. Opbevares tørt og køligt. Kan holde sig 2-3 dage. - Citroncreme:
Smag den kolde creme til med 1 1⁄2 tsk fintrevet citronskal og 1-2 tsk citronsaft. - Kardemomme-
appelsincreme:
Smag den lune creme til med ca. 1⁄2 tsk stødt kardemomme, 1 tsk fint revet appelsinskal og 1-2 tsk appelsinsaft. - Chokoladecreme:
Rør 75 g mørk chokolade i cremen, mens den er varm. - Creme med svesker:
Bland cremen med ca. 6 finthakkede, bløde svesker.