low carb brunkager
SPONSORERET indhold

Low carb brunkager: Brunkager med rugmel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

I en af disse brunkager får du kun 2 g kulhydrat. Mængden af mel er i denne opskrift helt i bund, og du får en småkage, der primært består af fedt fra mandler, olie og flydende oliemargarine. Det ligner en julekage, og det smager som en julekage – men det er en sundere udgave med meget lidt kulhydrat i. Her får du opskriften på brunkager bagt på rugmel:

Af: Majbritt Louring Engell Foto: Maria Nørregaard
05. dec. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
60 stk. low carb brunkager | Total: 37 min | Arbejdstid: 30 min

Ingredienser

150 g rugmel
100 g BageSød, Suvida Sødebagemiddel eller Perfect fit
70 g mandelflager
1/2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk nelliker
lidt revet appelsinskal
60 g flydende oliemargarine, f.eks. Kærgården Steg & Bag
60 g rapsolie
1 æg

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    35 Kcal

Sådan bager du low carb brunkager

  1. Bland først de tørre ingredienser sammen i en skål: rugmel, BageSød, mandelflager, bagepulver, krydderier og appelsinskal.
  2. Pisk flydende oliemargarine, rapsolie og æg sammen i en skål, og rør det derefter sammen med de tørre ingredienser.
  3. Rul dejen ud på køkkenbordet til en pølse. Læg den evt. på køl nogle timer.
  4. Skær tynde skiver, pres dem flade, og stik dem evt. ud med forskellige forme eller et glas. Dyp fingrene i vand indimellem, så det ikke klistrer.
  5. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 7-10 min.
  6. Servér.

Anbefalet til dig