Low carb kardemommekager
Foto: Maria Nørregaard | En skøn julesmåkage med masser af smag og få kalorier.
ALT for damerne

Low carb julesmåkage med kardemomme

Low carb kardemommekager

Disse julesmåkager er særligt gode, fordi de nærmest ikke indeholder kulhydrat. Faktisk kun 3 g pr. stk. til sammenligning med ca. 15 g i en almindelig småkage.

Af Majbritt Louring Engell 05.dec.2016 Mad

45 MIN.

Ca. 50 stk. low carb kardemommekager

50 g kokosolie
100 g cashewnøddesmør
1 æg
75 g bygflager
75 g kokosmel
50 g mandelmel
50 g BageSød, Suvida sødebagemiddel eller Perfect Fit
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
4 spsk Suvida Flordrys
3 spsk vand

  • Energi pr. person

    45 Kcal

    Fedt 0 %

    Protein 0 %

    Kulhydrat 3 %

Sådan bager du low carb kardemommekager

1/ Smelt kokosolien i et vandbad, og bland den med cashewnøddesmør. Pisk ægget sammen. Bland ægget i kokos/cashewblandingen.

  

2/ Bland bygflager, kokosmel, mandelmel og Bagesød, kanel og kardemomme i en anden skål. Rør det sammen. Vend derefter de tørre ingredienser med den smeltede kokosolie og nøddesmør.

 

3/ Rul dejen til en pølse, og læg den på køl nogle timer.

 

4/ Skær rullen til 50 tynde skiver. Bag dem ved 180 grader i ca. 15 min.

 

5/ Rør flordrys sammen med vand. Lad glasuren stå og trække nogle minutter til den er fast i konsistens.

 

6/ Pynt småkagerne med glasur, når kagerne er kølet. Brug evt. en ske til at tegne streger over kagerne. Servér.

Henter...