Luksus-snegle med birkes
SPONSORERET indhold

Luksus-snegle med birkes

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De hjemmelavede snegle er lavet med smør og fyldt med birkes og marcipan. Det er en dejlig variant af kanelsnegle og passer godt til de varme juledrikke som gløgg, julete eller chai-te.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
18. nov. 2013 | Opskrift | Hjemmet
12 stk

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: ca. 1 time og 15 min.
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnede
Dej:
½ pakke gær
3 dl mælk
100 g smør (smeltet)
1 spsk sukker
ca. 500 g hvedemel
Birkesfyld:
50 g birkes (Køb birkes i Hjemmets Helseshop - klik her »)
50 g smør (blødt)
1 tsk citronskal (fintrevet)
25 g brun farin
1 stang vanilje (kornene)
150 g ren rå marcipan (revet)

  1. Dej: Rør smuldret gær ud i lidt af mælken. Tilsæt resten af mælken, smeltet smør, sukker og derefter gradvist hvedemelet. Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve tildækket ca. 45 min. ved stuetemperatur.
  2. Rul dejen ud i et stykke på 25 x 40 cm. Rør fyldet sammen og smør det på dejen i et jævnt lag, men ikke helt ud til kanten. Rul dejen sammen som en roulade og tryk den godt sammen i kanten.
  3. Skær dejen ud til 12 snegle, ca. 2 cm tykke. Læg sneglene på bagepapir på en bageplade. Hvis lidt af enden går løs, trækkes den ind under bunden på sneglen. Lad sneglene hæve i ca. 30 min.
  4. Bag dem ca. 15 min. i en 225 grader varm ovn, til de er gyldne. De er gennembagte, når det lyder hult, når man banker dem på undersiden.
  5. Afkøl sneglene lidt på en bagerist. Skal de fryses, er det bedst at komme dem i fryseposer, mens de stadig er lune.