Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnede (12-16 stk.)
Dej:
25 g gær
2 dl mælk
1 æg
50 g smør (blødt)
50 g sukker
1 tsk af hver: stødt kanel, kardemomme og ingefær
½ tsk salt
ca. 400 g hvedemel
1 æg (til pensling)
Fyld:
100 g smør (blødt)
100 g farin
2 tsk stødt kanel
100-125 g mørk chokolade (hakket)
75 g nødder (hakkede)
Pynt: chokolade eller glasur
- Rør gæren ud i lun mælk og tilsæt æg, smør, sukker, krydderier og salt.
- Ælt melet i dejen, til den er blød og smidig, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
- Rør fyldet sammen i en skål.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel (ca. 25x40 cm).
- Smør fyldet ud på dejen og rul den sammen som en roulade.
- Skær rouladen i 12-16 skiver og læg dem på bageplader med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i ½ time.
- Varm ovnen op til 225 grader.
- Pensl sneglene med sammenpisket æg og sæt dem i ovnen.
- Skru ned til 175 grader og bag dem i 15-20 min.
- Flyt dem over på en rist til afkøling og pynt med smeltet chokolade eller hvid glasur.