Lun jordbærsalat med små marcipankager
SPONSORERET indhold

Lun jordbærsalat med små marcipankager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Line Falck Foto: Line Falck
18. maj. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bage-/grilltid: ca. 20 min. + ca. 20 min. på eftervarmen på grillen.
Kagerne er fryseegnede
Små marcipankager (ca. 8 muffins eller 12 små stk.):
100 g ren rå marcipan
2 æg
100 g sukker
100 g smør
75 g hvedemel
30 g kartoffelmel
½ tsk. bagepulver
½ dl appelsinjuice
12 hele mandler
Lun jordbærsalat:
750 g jordbær
6-8 stilke frisk mynte (eller evt. fintrevet skal af en økologisk appelsin)
4 spsk. dansk honning

  1. Marcipankager:
    Pisk æg og sukker tykt og skummende i ca. 10 min. med en håndmikser. Vend groftrevet marcipan og klatter af blødt smør i. Pisk dejen, til den er ensartet.
  2. Sigt en blanding af mel, kartoffelmel og bagepulver i dejen skiftevis med appelsinjuice, og vend forsigtigt med en dejskraber til ensartet konsistens.
  3. Kom dejen i en sprøjtepose, og fyld 12 små muffin- eller silikoneforme ¾ op med dej. Sæt en smuttet mandel i hver kage.
  4. Bag kagerne i ca. 20 min. ved 175 grader. Stik i en af kagerne med et træspid – er der rå dej på, skal kagerne bage videre. Afkøl på en bagerist.
  5. Skær jordbærrene i skiver, læg dem og mynteblade på 2 x 2 stykker sølvpapir, og hæld lidt honning ved. Luk sølvpapirpakkerne, og læg dem på grillristen ved eftervarmen. Lad jordbærrene blive lune, og nyd dem med marcipankagerne.