Lun kartoffelsalat
SPONSORERET indhold

Lun kartoffelsalat med asparges, radiser, friske ærter og mynte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En mættende kartoffelsalat, som skal spises når kartoflerne er allerbedst.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
12. jul. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 30 min

Ingredienser

600 g kartofler
1 lille bundt friske grønne asparges
1 lille bundt radiser i skiver
300 g friske ærter i bælg
1 bakke ærteskud
1 lille bundt frisk mynte

Dressing:
1 stor spsk dijonsennep
1 stor spsk honning
2 spsk eddike eller citronsaft
havsalt
1 – 1 ½ dl olivenolie

Sådan gør du

  1. Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigelig salt, og lad dem koge i 6-8 minutter alt efter størrelse. Lad dem ligge og trække i vandet et kvarters tid, mens du gør resten klar.
  2. Skær den nederste tredjedel af aspargesene af, og kassér enderne. Læg aspargesene i en sigte, og overhæld dem med kogende vand. Bælg ærterne, og overhæld også dem med kogende vand.
  3. Hak mynten mellemfint, og lav dressingen ved at blande sennep, honning, eddike og havsalt. Tilsæt olien, til den har den ønskede konsistens. Tag kartoflerne op af vandet, og dup dem tørre.
  4. Del dem i halve eller kvarte, og vend med asparges, radiser, ærteskud, friske ærter og honning-sennepdressingen. Server lun eller kold.

Tip: Kartoffelsalaten smager også godt med et stykke varmrøget laks til.