Opskrift på lun linsesalat med pocherede æg og sprød bacon
SPONSORERET indhold

Lun linsesalat med pocherede æg og sprød bacon

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En rigtig dejlig, sund, enkel og sommerlig ret, som ikke tager lang tid at lave. Lad dig ikke afskrække af de pocherede æg, det er nemmere end mange tror.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
19. aug. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 20 min

Ingredienser

1 bundt friske asparges
1 bakke blommetomater, skåret i halve
1 mellemstort løg
2 store fed hvidløg
2 dåser linser
1 bundt bredbladet persille, finthakket
saft fra en halv lime/citron
½ tsk spidskommen
salt og friskkværnet peber
8 skiver bacon, kan udelades
4 store æg
Evt. 8 stykker bacon eller 4 stykker lufttørret skinke.

Sådan laver du lun linsesalat:

  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom de friske asparges og tomaterne med skærefladen opad i et ildfast fad. Dryp med lidt olivenolie og drys med salt og peber. Bag asparges og tomater ved 200 grader i ca. 5 min.
  2. Fordel baconskiverne på et stykke bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 5 min til de er sprøde og gyldne.
  3. Hak løg og hvidløg og svits det i lidt olivenolie på en pande. Tilsæt linserne og lad dem varme igennem et par min. Smag til med citronsaft, hakket persille, salt, peber og spidskommen.
  4. Varm en stor gryde vand op med et par spsk eddike eller citronsaft til det bulderkoger. Slå forsigtigt et æg ad gangen ud i gryden, så snart alle æg er i vandet, skrues der ned til laveste blus, så vandet lige akkurat blot simrer blidt.
  5. Pochér æggene i ca. 4 min, så er hviden fast og blommen blød. Løft dem op med en hulske.
  6. Server med linser, grønt og bacon

Prøv også asiatiske salathapsere