Lun pastasalat med bagte cherrytomater, mozzarella og knasende bacon
SPONSORERET indhold

Lun pastasalat med bagte cherrytomater, mozzarella og knasende bacon

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Pastasalater har fået et blakket ry. Synd, for det kan sagtens laves enkelt og meget lækkert.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
06. jun. 2017 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

500 g små stilktomater
sukker og salt
2 hele hvidløg
1 bundt frisk basilikum
125 g mozzarella, gerne bøffelmozzarella – så frisk og blød som muligt
100 g bacon af god kvalitet
3-4 spsk olivenolie
300 g pastamuslinger

Sådan laver du lun pastasalat med bagte cherrytomater, mozzarella & bacon

1. Læg tomaterne i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Drys dem med en smule salt og 1 spsk sukker, og dryp med lidt olivenolie.

2. Del de hele hvidløg i halve, dryp med lidt olie og læg dem ved. Bag tomater og hvidløg i 2 timer ved 125 grader. Tomaterne skal være rynkede, men stadig saftige og bløde, og hvidløgene helt møre.

 PRØV OGSÅ: Kylling med chili-ingefær-marinade og salat med ærtespirer

3. Kog pastamuslingerne i saltet vand efter anvisningen. Læg imens mozarellaen, stadig i posen, i halvvarmt vand. Fjern basilikumbladene fra stilken. Steg baconen på en pande, til den er helt sprød, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.

 

Fjern hvidløgsfeddene fra det ene af hvidløgene, og mos dem med olivenolie. Vend den friskkogte pasta med tomater, basilikum og hvidløgsolien. Riv mozarellaen henover, drys med sprøde bacon og server med resten af de hele bagte hvidløg.

 

Tomaterne og hvidløget skal bage et par timer i ovnen ved lav varme, og du kan fint det dagen forinden.

 

PRØV OGSÅ: Spaghetti med grov krydderurte-mandel pesto

Anbefalet til dig