Madeleinekager
Foto: Thomas Hergaard
Hjemmet

Madeleinekager - opskrift fra Hjemmet

Madeleinekager

Madeleinekagerne får deres flotte muslingeform, når de bages i specielle madeleineforme. Her har vi bagt tre slags madeleinekager: den klassiske med citronskal og vanilje og to varianter. Den ene med ekstra citron og blå birkes, den anden med mørk chokolade.

Af Thomas Hergaard 05.mar.2014 Mad

(ca. 12 stk.)

Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 18 min.
Fryse-egnet
90 g smør (+ lidt til formen)
90 g hvedemel (+ lidt til formen)
½ tsk bagepulver
2 æg
90 g sukker
1 usprøjtet citron (fint-revet skal)
1 tsk vaniljesukker
Pynt:
flormelis
Varianter:
100 g mørk chokolade
1 spsk blå birkes
1 spsk citron

  1. Stil alle ingredienserne frem i god tid, så de får stuetemperatur. Smør formens huller med smør, drys med sigtet hvedemel og bank det overskydende mel af.
  2. 2. Smelt smørret og lad det køle af. Sigt mel og bagepulver sammen. Pisk æg og sukker med en håndmikser i ca. 5 min. – det skal være tykt, cremet og luftigt. Pisk fintrevet citronskal og vaniljesukker i. Vend forsigtigt melet i æggemassen lidt ad gangen og derefter det afkølede smør.
  3. Dæk skålen med film og stil den i køleskab i mindst 1 time (og op til 2 dage).
  4. Med chokolade: Smelt 100 g mørk chokolade sammen med smørret og ude lad citronskal i dejen. Der bliver 3-4 kager mere af opskriften i denne version.
  5. Med citron og birkes: Udelad vaniljesukkeret og tilsæt i stedet 1 spsk blå birkes og 1 spsk citronsaft efter smørret.
  6. Tænd ovnen på 200 grader. Fyld dejen i formens huller med en ske og glat IKKE overfladen. Bag kagerne midt i ovnen 15-18 min. – til kanterne er gyldne, og dejen akkurat er gennembagt.
  7. Løsn kanten omkring kagerne med en lille palet, vend dem ud på en bagerist og lad dem afkøle. Pynt kagerne med sigtet flormelis ved servering.
Læs alt om Bageopskrifter
Henter...