Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
3 æggehvider, 1 dl
200 g sukker
Chokolademarengs
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time.
Ikke fryse-egnet
1 portion marengsmasse
125 g mørk chokolade
Chokoladecreme
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38% (eller piskefløde)
Myntecreme
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 6 min.
Ikke fryse-egnet
50 g sukker
1⁄2 dl vand
5 kviste frisk mynte
1 dl piskefløde
1 dl 1 dl cremefraiche 38%
- Hvide marengs
Tænd ovnen på 125 grader. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen under stadig piskning. Fortsæt med at piske, til massen er sej og blank. - Fyld massen i en sprøjtepose og sæt den som „kys“ på størrelse med en femmer på bageplader med bagepapir. Sæt dem i ovnen ca. 1 time – til de er tørre og slipper bagepapiret. Opbevar dem i en kagedåse.
- Chokolademarengs
Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Tilbered en portion hvid marengsmasse og vend den smeltede chokolade i. Fortsæt som i opskriften til hvide marengs. - Chokoladecreme
Hak chokoladen groft. Giv fløden et opkog og tag gryden af varmen. Rør den hakkede chokolade i og rør, til det er helt smeltet. Hæld det over i en skål og stil det i køleskab. - Pisk den kolde chokoladefløde sammen med cremefraiche til skum og fyld det i en sprøjtepose. Sprøjt halvdelen af marengsene med chokoladecreme og sæt dem sammen med den anden halvdel.
- Myntecreme
Kog vand og sukker igennem, til sukkeret er helt opløst. Hak de skyllede mynteblade og kom dem i sukkervandet (siruppen). Kog det i 3 min. og hæld det i en skål til afkøling. - Pisk fløde og cremefraiche til skum og pisk den kolde myntesirup i. Læg marengs sammen med myntecreme to og to.