Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Stege/kogetid: 30-45 min. (evt. på 2 pander)
Fryse-egnet (hvis kødet ikke er optøet)
Majspandekager:
3 æg
1 tsk groft salt
75 g majsmel
125 g hvedemel
ca. 4 dl vand (evt. halvdelen øl)
majsolie (til stegning og fadet)
Kødsovs:
500 g hakket oksekød
1 løg (hakket)
1 spsk olie
1 rød chili (skiver)
1 grøn peberfrugt (små stykker)
4 tomater (små stykker)
salt
evt. lidt vand
3 spsk friske krydderurter (f.eks. persille og oregano)
1 dåse kogte brune kidneybønner (afdryppede)
Avocadosalat:
1 lille romainesalathoved (strimler)
2 avocadoer (skrællede, tern)
1 lime (saft)
2 spsk rødløg (hakket)
Tilbehør:
evt. lime
- Pisk æg, salt, majsmel og mel sammen. Tilsæt gradvist vand og evt. øl og pisk, til dejen er ensartet. Lad dejen hvile i køleskab i mindst 30 min. Rør evt. mere vand i, hvis dejen er for tyk.
- Varm panden godt op med olie. Hæld ca. ½ dl dej på panden og steg pandekagen, til den er lysebrun (et par min. på hver side).
- Kødsovs: Steg løgene klare i olie i en tykbundet gryde og tilsæt kødet med chili og peberfrugt.
- Steg i nogle min. og tilsæt tomat, salt, krydderurter og bønner. Kog i ca. 10 min. og spæd evt. med vand, hvis retten er for tør. Smag til med salt, krydderurter og chili.
- Bland salat med avocado, limesaft og rødløg og krydr med salt og peber.
- Servér lune pandekager med kødfyld og avocadosalat.