Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Kager:
75 g mandler
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¼ tsk salt
125 g smør
150 g sukker
1 æg
1 dl mælk eller fløde
200 g rabarber (skåret i stykkker på 1⁄2 x 1⁄2 cm)
Guf:
1 bæger pasteuriserede æggehvider (½ dl)
75 g sukker
ca. ¾ dl rabarbersaft
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Hak mandlerne groft og bland dem med de tørre ingredienser.
- Pisk smør og sukker cremet og pisk ægget i. Tilsæt mandelmelblanding, mælk og rabarber.
- Fordel dejen i 6-12 muffinforme eller kopper og bag dem midt i ovnen i 18-20 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte og stil dem til afkøling på en rist.
- Guf: Pisk æggehviderne over et varmt (næsten kogende) vandbad og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Tilsæt saft og pisk, til skummet bliver stift og blankt – ca. 5 min. Tag det af varmen og pisk, til det er afkølet. Pynt kagerne med guf.