Mandelcupcakes med rabarberguf
SPONSORERET indhold

Mandelcupcakes med rabarberguf

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
28. apr. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(6 små eller 12 store)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Kager:
75 g mandler
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¼ tsk salt
125 g smør
150 g sukker
1 æg
1 dl mælk eller fløde
200 g rabarber (skåret i stykkker på 1⁄2 x 1⁄2 cm)
Guf:
1 bæger pasteuriserede æggehvider (½ dl)
75 g sukker
ca. ¾ dl rabarbersaft

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Hak mandlerne groft og bland dem med de tørre ingredienser.
  3. Pisk smør og sukker cremet og pisk ægget i. Tilsæt mandelmelblanding, mælk og rabarber.
  4. Fordel dejen i 6-12 muffinforme eller kopper og bag dem midt i ovnen i 18-20 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte og stil dem til afkøling på en rist.
  5. Guf: Pisk æggehviderne over et varmt (næsten kogende) vandbad og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Tilsæt saft og pisk, til skummet bliver stift og blankt – ca. 5 min. Tag det af varmen og pisk, til det er afkølet. Pynt kagerne med guf.