Mandelkage med estragon og mynte
Vanilje, estragon og mynte klæder hinanden smukt i denne smagfulde kage. Nydes med en kop varm myntete.
Ingredienser
6 æg
300 g sukker
1 tsk vaniljesukker
225 g hvedemel
180 g mandelmel
1 tsk bagepulver
2 tsk frisk estragon,
finthakket
Creme:
1 dl piskefløde
1 dl skyr
4 spsk flormelis
Pynt:
flormelis
frisk mynte
Sådan gør du
Af Mai Knauer
Dej: Blend æg, sukker og vaniljesukker til en blød og tyk masse. Kom resten af ingredienserne i, og blend igen. Beklæd en rund kageform med en diameter på 20 centimeter med aftagelig bund med bagepapir, og hæld dejen heri. Kom kagen i ovnen, og bag den på 160 grader i ca. 1 time. Lad kagen afkøle i formen.
Creme: Pisk fløden stiv, og vend skyren i skummet sammen med flormelis. Del den afkølede kage ved at skære den forsigtigt igennem på tværs. Fordel cremen på den nederste del, og læg toppen af kagen på. Strø med flormelis, og fordel mynteblade. Lav evt. aftryk med bladene, når du strør flormelis på kagen.