Mandeltærte med sommerbær
SPONSORERET indhold

Mandeltærte med sommerbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne sprøde tærte har mandelbund og fyld af dejlige sommerbær og mandler. Tærten er en meget fin dessert, men kan også serveres til kaffe eller te på alle tider af døgnet.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
27. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
1 tærte eller 10-12 stykker

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: 1 time og 15 min.
Bagetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet, mørdejen er fryse-egnet
Mandelmørdej:
75 g mandler, evt. med skind
175 g hvedemel
125 g smør
50 g sukker
1 æg (sammenpisket)
evt. lidt koldt vand
ca. 3 dl tørrede bønner, linser eller ærter
Fyld:
200 g cremefraiche 38%
150 g rå ren marcipan (groft revet)
2-3 spsk florsukker
350 g jordbær (stykker)
200 g hindbær
100 g blåbær
100 g hele mandler (smuttede)

  1. Mandelmørdej:
    Blend mandlerne til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt mel og koldt smør i små stykker og kør, til det er ensartet og ligner revet parmesanost. Tilsæt sukker, æg og evt. vand. Tryk dejen sammen, men undgå at ælte den. Lad dejen hvile i køleskab ca. 1 time.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform (24 cm). Smør evt. formen med en lille smule smør – tærteforme af stål behøver ikke at blive smurt. Tryk siderne godt til kanterne med en lille kugle dej. Prik bunden med en gaffel. Lap evt. huller med dejrester.
  3. Lav et indlæg: Kom et stykke bagepapir eller sølvpapir i tærteformen og hæld tørrede bønner, linser eller ærter i. Så undgår man, at tærtebunden hæver, når den bages.
  4. Sæt tærtebunden i køleskabet i 30 min. og derefter i en 225 grader varm ovn og bag den i 10 min. Skru ned til 175 grader og bag tærten færdig ca. 20 min., til den er gyldenbrun og sprød. Løft indlægget med bønnerne op af den forbagte tærtebund. Afkøl tærtebunden på en bagerist.
  5. Fyld:
    Bland cremefraiche med revet marcipan og smag til med flormelis. Smør blandingen i et jævnt lag på tærtebunden lige før servering. Fordel bærrene ovenpå og drys med mandler. Nyd tærten frisklavet.