Marcipan-citron-kage med bær
En sommerlig kage som smager skønt med masser af friske bær. Supplér evt. med en skefuld is og lidt jordbærcoulis.
Ingredienser
150 g marcipan
100 g rørsukker
85 g blødt smør
2 æg
85 g mel
½ tsk bagepulver
½ citron, saften heraf
1½ tsk citronskal, revet
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
Blandede bær: hindbær,
jordbær, blåbær, brombær
lidt mynteblade
Sådan gør du
Kom marcipan, rørsukker og blødt smør i en foodprocessor, og kør det, til sukker og smør er optaget i massen (det kan også gøres med en elpisker med dejkrog). Rør æggene i marcipanmassen et ad gangen. Bland melet med bagepulver, sigt det i dejen og rør det jævnt. Rør citronsaft og citronskal i dejen.
Smør en form ca. 18 x 22 cm eller en lille springform med lidt smør. Fyld dejen i, og smør den ud til kanterne. Bag kagen i ovnen ca. 30 min ved 185 grader, til den er gennembagt og gylden. Afkøl kagen.
Hak chokoladen groft. Opvarm piskefløde i en gryde – tag den af varmen, og pisk chokoladen ud i den varme fløde, til det opnår jævn konsistens efter et kort øjeblik. Skær kagen ud i passende stykker, og smør en skefuld chokoladecreme på toppen af hvert stykke. Servér med bær og mynte.
Tip: Det er super simpelt at lave din egen jordbærcoulis. Nip en stor håndfuld jordbær, og blend dem sammen med lidt flormelis eller flydende honning, vanilje og et par dråber limesaft, og servér til kage og is.
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Sprød mandeltærte med sommerbær
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter