Marcipansmåkager med spiselige blomster
SPONSORERET indhold

Marcipansmåkager med spiselige blomster

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse små, sprøde marcipansmåkager med hvid glasur og spiselige blomster kan både bruges som en fin værtindegave eller som smukt spiseligt bordpynt til en sommermiddag.

Af: Maja Ambeck Vase
04. jul. 2017 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Ca. 20 småkager

Småkager:
150 g hvedemel50 g flormelis
100 g marcipan
100 g smør
½ æg

Pynt:
100 g flormelis
2-3 spsk vand
Usprøjtede, spiselige blomster, f.eks. forglemmigej, syren, stedmoderblomst, skovsyreblomst

Sådan gør du

Småkager:

  • Kom mel og flormelis i en skål. Riv marcipanen groft, og rør den i dejen.
  • Riv smørret groft, og smuldr det i. Saml dejen med ægget, og kom den på køl i ca. en time.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og udstik småkager med en rund eller riflet kageudstikker.
  • Bag småkagerne ved 200 grader i 5-7 minutter, og lad dem køle helt af.
  • Pynt (umiddelbart inden servering): Rør flormelis og vand til glasur, og pynt småkagerne med glasur og blomster. 

TIP: Server småkagerne en-to timer efter pyntning, går der længere tid, begynder blomsterne at blive trætte. 

Anbefalet til dig