Marcipantærte med bær
SPONSORERET indhold

Marcipantærte med bær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kombinationen af marcipan, mandler og bær er ganske fortryllende og smager helt fantastisk med lidt flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
29. maj. 2017 | Opskrift | ALT for damerne
Marcipantærte med bær til 4 personer | Total: en time, 10 min

Ingredienser

1 tærteform, 26 cm

Mørdej:
200 g mel
125 g smør
75 g flormelis
1 æggeblomme
evt. 1-2 spsk koldt vand

Marcipancreme:
150 g mandler
2 store eller 3 små æg
150 g marcipan
100 g sukker
150 g blødt smør
1 bakke hindbær, ca. 125 g
1 bakke brombær, ca. 125 g

Sådan laver du marcipantærte med bær

Mørdej:

1. Kom melet og smørret i foodprocessoren, og kør, indtil det ligner rasp. Tilsæt flormelis og æggeblomme, og saml eventuelt dejen med koldt vand, hvis det er nødvendigt.

2. Sørg for at røre så lidt som muligt ved mørdejen, jo mere du ælter, des tungere og sejere bliver den bagte mørdej. Har du ikke en foodprocessor, så ælt dejen i hånden. Pak mørdejen ind i film, og læg den på køl i mindst 1 time.

3. Tænd ovnen på 180 grader. Rul derefter dejen ud på et meldrysset bord, til den har en tykkelse på cirka 3 mm, og læg den over den smurte form. Prik den med en gaffel, og forbag tærten uden fyld i 15 minutter.

Marcipancreme:

1. Blend alle ingredienserne til marcipancremen sammen undtagen bærrene til en ensartet og cremet masse. Fordel bærrene på tærtebunden, og hæld cremen ovenpå.

2. Bag tærten i 25-30 minutter, eller indtil overfladen er lys gylden, og en tandstik kommer ren ud (bortset fra saften fra bærrene).

3. Lad tærten køle ned til stuetemperatur, og servér med 1 klat letpisket flødeskum.