Marengs med hindbær-limesyllabub
SPONSORERET indhold

Marengs med hindbær-limesyllabub

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Syllabub er en klassisk engelsk dessert, som både er supernem at lave og tilmed smager skønt. Her får du den i en sprød, syrlig og sød variant med marengs, hindbær og lime.

Af: Mikkel Adsbøl Foto: Mikkel Adsbøl
29. dec. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
(6-8 pers.)

Ingredienser

Marengs:
2 store æggehvider el. 3 små
110 g sukker
Syllabub:
300 g hindbær
½ dl vand
100 g sukker
4 spsk. lime- eller citronsaft
4 dl piskefløde
Pynt:
limebåde og mynte

  1. Marengs: Pisk æggehviderne helt stive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, til sej marengs. Fordel marengsen på bagepapir i 6-8 fuglereder.
  2. Bag fuglerederne 30 min. ved 140 gr. Sluk ovnen, og lad marengsene afkøle i ovnen.
  3. Syllabub: Kog 150 g af hindbærrene op i en gryde med den halve dl vand og sukker 4-5 min. Pres det gennem en sigte. Bland helt afkølet hindbærsaft med limesaft. Stil skålen ned i en anden skål med vand og isterninger. Tilsæt fløden. Pisk med en håndmikser, til der dannes bløde toppe 4-5 min.
  4. Fordel skummet over marengsene. Pynt med hindbær, limebåde og mynte.