Marengs med rom-rosin-skum
SPONSORERET indhold

Marengs med rom-rosin-skum

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En skøn dessert, der er ligeså lækker som den er nem.

Af: Betina Hastoft Foto: Betina Hastoft
03. sep. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
(8 stk.)

Ingredienser

Rom-rosin-skum:
1 dl lyse rosiner
1 dl rom
2½ dl piskefløde
1 spsk. flormelis
Marengs:
2 æggehvider
100 g sukker
1 tsk. eddike
25 g mandelsplinter
75 g mørk chokolade
Pynt med mynteblade

  1. Læg rosiner i rom i et glas med låg. Lad dem trække mindst natten over.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk, til marengsen er blank og lidt sej. Tilsæt eddike og pisk igen, til massen er blank og sej.
  3. Læg 8 store skefulde dej på en bageplade med bagepapir, og drys mandelsplinterne på. Stil pladen i en 100 gr. varm ovn, og bag dem ca. 1 time med ovndøren lidt åben (sæt en ting i klemme). De skal være tørre og kunne slippe bagepapiret. 4. Læg marengsene på en rist, og lad dem blive helt afkølede.
  4. Pisk fløden til skum, og rør flormelis i. Vend rosinerne i, og fordel flødeskummet på marengsene. Høvl chokoladen med en kartoffelskræller, og drys den på. Pynt med mynteblade.