Marengskage med kaffecreme
SPONSORERET indhold

Marengskage med kaffecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
10. apr. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
10-12 pers.

Ingredienser

4 æggehvider
200 g sukker
75 g hakkede hasselnødder
Kaffecreme:
1½ dl vand
200 g sukker
3 blade husblas
2 spsk. nescafé-pulver
150 g blødt smør
2 dl piskefløde
Pynt:
1 spsk. kakaopulver og frisk mynte

  1. Pisk æggehviderne stive. Pisk lidt sukker i ad gangen, og pisk til sej marengs. Vend hasselnødderne i. Tegn 1 cirkel med en diameter på 22 cm på et stykke bagepapir. Smør papiret med smør. Fordel marengsen herpå, lav en fordybning i midten, som en stor ”fuglerede”. Bag bunden ved 125 gr. i 1 time på midterste ovnribbe. Sluk for ovnen, og lad bunden stå heri ca. ½ time. Afkøl bunden.
  2. Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min. Kog vand og sukker sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Tag gryden fra varmen. Udrør kaffepulveret i blandingen. Rør knuget husblas heri. Afkøl ved stuetemperatur.
  3. Pisk smørret luftigt med en håndmixer. Pisk sukkerlagen, som nu er lidt geléagtig, i lidt ad gangen til en luftig masse. Pisk fløden til skum, og vend det i kaffemassen. Køl cremen et par timer tildækket i køleskab. Fordel cremen i marengsens fordybning. Sigt kakaopulver over. Pynt evt. med lidt flødeskum og mynteblade.