Marineret oksekød i kokos-karry-sauce
SPONSORERET indhold

Marineret oksekød i kokos-karry-sauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En thai-inspireret variant af oksekød i karry med et hint af sød kokos. Servér med ris.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
10. okt. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

600 g oksekød, f.eks. ungokseinderlår
skåret til bankekød
Marinade:
1 rød peberfrugt
1 løg
1 spsk. karry, gerne madras
2 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. sambal oelek
2 spsk. tomatkoncentrat
2 fed finthakket hvidløg
Desuden:
2 spsk. olie
2 dl bouillon
1 ds. kokosmælk 18-20 %
Tilbehør:
basmatiris, rødløg og limebåde i skiver samt dampede
strimler af savojkål eller broccoli

  1. Bank kødet ud med en kødhammer, til det er cm tykt. Skær det i kvarte stykker. Skær peberfrugter og løg i tern. Kom peberfrugter, løg, karry, hvidvinseddike, sambal oelek, tomatkoncentrat og hvidløg i en blender eller foodprocessor, og miks det sammen. Kom det i en skål. Kom kødet i, og mariner det 1 time i køleskab.
  2. Varm olien op på en pande, og kom kød og marinade i. Steg kødet heri ca. 5 min. Kom bouillonen og kokosmælken i, og kog op. Lad gryden simre ca. 2 timer, til kødet er meget mørt. Rør i gryden en gang imellem, så du er sikker på, at den ikke brænder på.
  3. Server gryden med det foreslåede tilbehør.