Banankage a la marmorkage
Næsten som en klassisk marmorkage, bare endnu bedre med banan og rigtig chokolade.
BoligLiv

Banankage a la marmorkage

Marmoreret banankage

Del på

Næsten som en klassisk marmorkage, bare endnu bedre med banan og rigtig chokolade.

Af 24.sep.2013 Mad


MARMORERET BANANKAGE

Tid: ca. 30 min. plus bagetid

(1 kage, ca. 16 stykker)

1 vaniljestang
200 g smør
200 g sukker
4 æg
150 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
100 g god mørk chokolade
2 bananer
kakaopulver til drys

1. Tænd ovnen på 175 grader. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smør, 150 g sukker og vaniljekorn hvidt.

2. Del æggene, og rør æggeblommer i dejen en ad gangen. Pisk videre ca. 5 min.

3. Pisk æggehviderne halvstive. Drys de sidste 50 g sukker i, mens der fortsat piskes. Pisk hviderne helt stive.

4. Rør forsigtigt 1/3 af hviderne i dejen.

5. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver, og sigt over dejen. Vend det forsigtigt i dejen. Fold nu resten af æggehviderne i.

6. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Mos bananerne.

7. Tag en tredjedel af dejen fra, og vend med smeltet chokolade. Resten af dejen vendes med moste bananer.

8. Fordel halvdelen af den hvide dej i bunden af en sandkageform foret med bagepapir. Dæk derefter med chokoladedejen, og slut med resten af den hvide dej. Vend lidt skødesløst rundt i dejen med en gaffel, så dejen bliver marmoreret.

9. Bag kagen i ca. 50 min. på nederste rille. Afkøl kagen, før den drysses med kakaopulver og skæres i skiver.

LÆS OGSÅ: NEM KOKOSKAGE MED CHOKOLADE

LÆS OGSÅ: LÆKRE KAGER MED BROMBÆR OG ÆBLE

Del på
Kommentarer (0)

Henter...