Marmorkage
SPONSORERET indhold

Verdens bedste marmorkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den holder, den gode gamle marmorkage! Og herlig er den jo også at se på. Her får du en god opskrift på lækker gammeldags marmorkage.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
23. nov. 2021 | Opskrift | Hendes Verden
2 stk. marmorkager | Total: en time

Ingredienser

Verdens bedste marmorkage

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. kakao
  • 3 spsk. appelsinsaft og 2 tsk. revet appelsinskal
  • smør til formen

Sådan laver du marmorkage

  1. Rør smør og sukker cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør grundigt mellem hvert af dem.
  2. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker ned i røreskålen, og rør dejen sammen.
  3. Tag ca. en tredjedel fra, og rør kakaopulveret i sammen med appelsinsaft og -skal.
  4. Fordel halvdelen af den lyse dej i en smurt 1-liters bageform, evt. beklædt med bagepapir.
  5. Læg den mørke dej oveni, og dæk med resten af den lyse dej. Gør det samme med form nr. 2.
  6. Rør dejen let igennem med en stegegaffel, og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 gr. i ca. 45 min.
  7. Mærk med en pind, om kagerne er gennembagt, inden du tager dem ud af formen.

Hvad er en marmorkage?

Den gode gamle klassiker kaldes også for mormorkage, og er en skøn variant af den klassiske sandkage. Du kan både bage kagen i bradepande, sandkageform eller i en springform evt. med indsats. Den har fået sit navn på grund af sin tofarvede dej, som man forsigtigt mixer i et zigzag mønster inden bagningen, så kagen får et fint marmoreret udtryk, når den er færdigbagt.

Når du skal bage en marmorkage, skal du bruge to deje - en mørk og en lys. Den lyse er blot en almindelig sandkagedej, mens den mørke er den samme dej blot 'farvet' med enten smeltet chokolade eller kakaopulver. Men du kan faktisk også bage kagen med lyserød marmor. Se bare her:

marmorkage-lyseroed.jpg

Marmorkage opskrift: Lyserød

Marmor har mange nuancer, så her har vi farvet den ene halvdel ef kagedejen lyserød i stedet for brun. En sjov ide til at bage den klassiske kage på en ny og spændende måde - her bruger vi rød frugtfarve (eller lidt rødbedelage) til at farve den ene halvdel af dejen lyserød. Læg dejen skiftevis i en smurt sandkageform og kør en kniv igennem de to forskellige deje, så mønsteret dannes. Se her, hvordan du gør:

1 kage, ca. 12 stykker
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: ca. 1 time og 15 min.

  • 250 g smør (blødt)
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk
  • ca. 2 spsk. rødbedelage (eller lidt rød frugtfarve)
  1. Rør smør og sukker luftigt.
  2. Tilsæt ét æg ad gangen under omrøring.
  3. Bland mel og bagepulver. Sigt blandingen igennem en si, og vend det i dejen. Rør gradvist mælk i.
  4. Tag halvdelen af dejen fra, og rør rødbedelage i dejen.
  5. Læg den hvide dej i bunden af en smurt sandkageform på 1,5 l.
  6. Læg derefter den lyserøde dej i et jævnt lag ovenpå. Rør lidt rund i dejen med en kniv, så kagen bliver marmoreret.
  7. Lav et 2 cm dybt snit i midten af kagen.
  8. Bag kagen i ca. 1 time og 15 min. ved 175 grader, til der ikke er rå dej på, når du stikker i midten af kagen med et træspyd. Lad kagen afkøle på bagerist, og skær den i skiver inden servering.
  9. Kagen smager dejligt lun og friskbagt til en friskbrygget kop kaffe eller te.