Mazarintærte med chokolade og granatæble
SPONSORERET indhold

Mazarintærte med chokolade og granatæble

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassisk med et tvist

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
04. feb. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
1 stk. til ca. 8 pers.

Ingredienser

Mazarintærte med chokolade og granatæble
Mørdej:
100 g smør
175 g hvedemel
75 g flormelis
1 æg
Mazarinmasse:
100 g blødt smør
150 g sukker
250 g ren, rå marcipan
3 æg
75 g hvedemel
Desuden:
150 g mørk chokolade
25 g smør
1 granatæble

  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis. Saml dejen med ægget. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Foer en tærteform, firkantet 22 x 22 cm eller en rund på 24 cm i diameter med dejen.
  3. Rør smør og sukker sammen. Riv marcipanen, og rør den i. Massen skal være ensartet. Kom æggene i et ad gangen. Rør hvedemel i. Kom mazarinmassen i tærten.
  4. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min. Stik et spid i kagen og se, om den er gennembagt, er der rå dej på, skal den have lidt længere. Afkøl kagen.
  5. Hak chokoladen. Smelt chokolade og smør over vandbad eller i mikroovn. Smør det over kagen. Lad det stivne. Halver granatæblet, og tag kernerne ud. Drys lidt kerner over kagen, og server resten til i en skål.