Opskrift på medalje med jordbær-makron-skum
SPONSORERET indhold

Medalje med jordbær-makron-skum

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Ol-tid er medaljetid, så her får du en lækker sag, som du ikke behøver at løbe et marathon for at få tildelt.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
09. aug. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
8

Ingredienser

Mørdej:
150 g koldt smør
225 g hvedemel, (erstat evt 50 g hvedemel med 50 g mandelmel)
150 g flormelis
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand

Jordbær-makronskum:
3 dl fløde
1 dl cremefraiche 38 procent 
ca. 50 g flormelis
kornene fra en stang vanilje
ca. 10 mellemstore jordbær
5 makroner, knuste

Pynt:
100 g flormelis
koldt vand
friske sommerbær.

Sådan laver du Medalje med jordbær-makron-skum:

Mørdej:
Hak det kolde smør i små tern og smuldr det med fingerspidserne sammen med mel og flormelis til massen ligner grov rasp. Tilsæt æggeblommen og vand og ælt mørdejen sammen til den er ensartet, dog ikke for længer, da dejen ellers har tendens til at blive kompakt. Lad dejen hvile en halv time i køleskabet.

Jordbær-makronskum:
Mas jordbærrene til en mellemgrov mos med en gaffel. Anbring fløde, creme fraiche, flormelis og vanilje i en kold skål og pisk til cremen har konsistens som flødeskum. Vend jordbær og de knuste makroner i og sæt skummet på køl.

Tænd ovnen på 180 grader. Rul mørdejen ud til en tykkelse på ca. en halv cm og tryk 8 cirkler ud til top og bund på medaljerne. Brug f.eks. et glas eller anden rund form. Læg cirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 10-12 min, eller til de er let lysebrune. Tag dem ud og lad dem køle helt af, før halvdelen dekoreres med glasur (rør vand og flormelis sammen). Læg medaljerne sammen med makronskummet og pynt med friske sommerbær. De er bedst spist samme dag.

 

Prøv også Mai Knauers fragilité