Medaljer med mascarpone-lime-creme
SPONSORERET indhold

Medaljer med mascarpone-lime-creme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Godt hjemmebagværk bringer altid glæde. Byd venner, familie eller naboer på sprøde medajler.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
17. maj. 2016 | Opskrift | Hjemmet
8-10 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Bage-/kogetid: ca. 20 min.
300 g hvedemel
et drys fint salt
100 g flormelis
200 g smør
1 æg (sammenpisket)
Mascarponecreme:
skal og saft af 1 lime
250 g mascarpone (italiensk flødeost)
2 spsk. flormelis
Glasur:
100 g flormelis
ca. 2 spsk. vand
Pynt:
limeskal

  1. Smuldr mel, salt og flormelis med stykker af koldt smør, evt. i en foodprocessor. Saml dejen med sammenpisket æg. Læg dejen i køleskabet ca. 1 time.
  2. Rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse. Stik den ud med en rund udstikker eller et glas (6-7 cm i diameter) til 16-20 kager. Læg dejcirklerne på bagepapir, og bag dem ca. 10 min. i en 175 grader varm ovn.
  3. Creme:
  4. Lav strimler af limeskal, eller riv skallen fint. Pres saften af limen, og rør den sammen med mascarpone, flormelis og halvdelen af limeskallen.
  5. Rør ingredienserne til glasuren sammen, og pynt halvdelen af kagerne med glasur. Fordel cremen på resten af kagerne, og kom en kage med glasur på toppen. Pynt med resten af limeskallen.