Medaljer med nougatcreme og kiwi
SPONSORERET indhold

Medaljer med nougatcreme og kiwi

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
07. maj. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
8 stk.

Ingredienser

Mørdej:
100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis
korn af ½ vaniljestang el. 1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme

Fyld:
2 kiwifrugter
3 dl piskefløde
100 g blød nougat

Glasur:
3 dl flormelis
2-3 spsk. kogende vand og evt. rød levnedsmiddelfarve

Pynt:
evt. friske mynteblade

  1. Smuldr smørret i melet, og tilsæt flormelis og vaniljekorn. Saml dejen med æggeblommen. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Rul dejen ud i ca. ¼ cm’s tykkelse. Udstik cirkler med en diameter på 7 cm. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe, hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.
  3. Afkøl kagerne. Pynt halvdelen af kagerne med glasur (evt. farvet lyserød med rød levnedsmiddelfarve).
  4. Skær kiwierne i tern. Smelt nougaten over vandbad, og køl den af, til den er fingervarm.
  5. Pisk fløden til skum, og pisk nougaten i. Vend kiwitern i, lige før cremen skal i kagerne.
  6. Fyld cremen mellem 2 kager til medaljer. Pynt evt. med mynteblade.
  7. Fyld først kagerne kort før servering.