Kylling i fad med appelsin & rosmarin
Foto: Maria Warnke Nørregaard
fit living

Kylling i fad med appelsin & rosmarin

Middelhavskylling

Del på

Søde, saftige appelsiner og den kraftfulde, aromatiske rosmarin passer perfekt til f.eks. fjerkræ.

Af Vibeke Lehn 04.mar.2016 Mad

4

1 kylling ca. 1,2-1,4 kg
1-2 fed knust hvidløg
1-2 spsk olivenolie
salt, peber
3 økologiske appelsiner
grene af frisk rosmarin
1 økologisk citron
ca. 2 dl hønsebouillon
200 g brune fuldkornsris

Sådan gør du: Partér kyllingen i mindre stykker, gnid dem med hvidløg, olie samt salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad. Pres saften fra den ene appelsin over, og læg rosmaringrene samt resterende appelsiner og citron, som er skåret i mindre stykker, ved. Sæt kyllingen i ovnen ved 200° varmluft, og lad den blive gyldenbrun. Hæld lidt bouillon i fadet, og steg videre i 40-45 minutter. Server kyllingen med stegeskyen og kogte fuldkornsris.

Energi pr. person: 500 kcal, fedt 30%, protein 29%, kulhydrat 41%

Del på
Kommentarer (0)
Henter...